Är din hund orolig eller stressad?

Är det så att du har en hund som är stressad, orolig, har fobi för något eller verkar ha ångest, så kan det vara läge att testa ett lugnande preparat till den. På bästaprodukterna kan du jämföra flera sådana alterantiv. Idag finns det flera varianter av lugnande till hund. Det finns sprayer, godisar, tabletter, tuggisar och mycket mer. 

Olika orsaker till att din hund behöver lugnande

Du bör först och främst säkerställa att din hund behöver ha lugnande preparat. Det är inget som ska ges bara för att du tycker hunden är för aktiv, utan det är en hjälp för hundar som känner av ångest, oro, inte tål höga ljud med mera. Ångest och oro kan vara ganska vanligt hos hundar. Detta kan visa sig genom att den skäller, morrar, är aggressiv eller har ett avvikande beteende. 

En vanlig sak som en hund kan drabbas av, det är separationsångest. Din hund blir då mycket orolig när du lämnar den ensam. En annan variant är social ångest. Det är då din hund blir uppstressad när den möter andra djur eller människor. 

Det kan även ha att göra med fobier eller trauman att din hund är orolig och stresad. Särskilt i vissa situationer. 

Olika symptom

Olika hundar visar upp olika symptom på att de är oroade, har ångest eller är stressade. Det kan vara att de ylar och skäller, att de skakar och flåsar eller att de får ett aggressivt beteende. 

11 Feb 2023