Komma igång med träningen

Nu är februari snart över och vi går in i mars månad. En tid som både ger vårkänslor och frustration över att våren dröjer så länge. Men en sak är säker, jag ska börja träna mer aktivt nu. Utomhus alltså och jag har planerat att börja springa för att få upp flåset en aning. Vintern brukar ju vara slappar-årstid för mig och jag vill vara mer i form. 

Den här gången har jag dock planerat att ge mig själv bättre förutsättningar än tidigare. Jag har till exempel letat upp bästa kosttillskotten på Fitnessfrank.se så att jag kan hjälpa kroppen med både boostning och återhämtning. Jag har också redan startat lite inomhus, med en träningscykel så att kroppen inte blir chockad när jag börjar springa.

Min plan i ett nötskal

Många som börjar springa på våren gör ett pass, kanske två och sen ledsnar de. Det beror på att de vill för mycket. Så jag har en plan för att inte bränna ut mig på en gång. Jag ska börja försiktigt och sedan öka.

Första veckan blir det max 2-3 kilometer per pass och inte mer än 2 pass totalt. Veckan efter kommer jag att göra ett pass extra men inte öka längden. Sen veckan därpå så ökar jag längden på sträckan för att ytterligare en vecka senare lägga på ett pass. 

I sommar kommer jag att springa cirka 5 pass i veckan och runt en mil vid varje pass. Om planen håller vill säga, men det tror jag faktiskt den gör. 

26 Feb 2023