Bli en bra personlig assistent

Kanske du redan jobbar som personlig assistent, eller så funderar du på att börja med detta yrke? Ofta brukar det sägas att alla kan jobba som personlig assistent, men inte till alla. Du som vill lyckas med att vara en bra assistent för din användare, du ska få lite bra tips. Ett annat tips är att kolla in www.ekensassistans.se som är ett bra assistansbolag. 

När du jobbar som personlig assistent, så går ditt jobb ut på att samarbeta med den person du assisterar. Det är viktigt att det finns en bra personkemi. En bra sak att ha, det är en positiv attityd. Det är ju alltid trevligare att bli assisterad av en glad person.

Fler bra tips

För att du ska kunna vara en bra personlig assistent, så är det viktigt att du assisterar på det sätt som assistensanvändaren önskar. Det är även bra om du kan vara lösningsorienterad och flexibel. Det är inte ovanligt att det inträffar oväntade saker under en arbetsdag och då är det bra att kunna lösa det.

En viktig sak är även att vara uppmärksam på personen du assisterar och sätter den personen i fokus. Se även till att utföra dina arbetsuppgifter på det sätt du fått lära dig, men se även till så att du tar egna initiativ. 

Är det så att personen du assisterar inte kan kommunicera med tal eller tecken, så är det bra om du ser till att lära dig att tyda kroppsspråk, gester, signaler och naturliga reaktioner.

29 Nov 2022