När är det ett måste att anlita en elektriker?

Hemma är det ju så att mycket drivs med hjälp av el. För det mesta är det så att man bör anlita en elektriker i Göteborg om det är någon form av elinstallation som ska göras. Visst är det så att man på egen hand kan byta ut en glödlampa, eller att man själv kan byta ut en propp i elskåpet. Men när det kommer till lite mer avancerade elarbeten, då är det ett måste att ta in en elektriker. 

Du bör alltså anlita en elektriker i Göteborg om det är så att du ska dra nya elledningar i din bostad, om du ska förändra redan fasta installationer, byta till jordade vägguttag, installera golvvärme eller en värmekabel som uppnår 230 volt eller mer alternativt förlägga kablar i marken.

Anlita elektriker – viktiga saker att tänka på

Det finns en del saker som är viktig att tänka på innan du beslutar vilken elektriker eller elinstallationsföretag du vill ha. 

Bland annat bör du kolla upp flera företag och flera olika elektriker samt se till att kontrollera dem. Den elektriker eller den firma du väljer måste vara med i Elsäkerhetsverkets register samt att de ska ha utbildning såväl som behörighet. Du bör även säkerställa att det finns en ansvarsförsäkring så väl som att elektrikern eller företaget betalar F-skatt.

Välj inte första bästa, utan begär in offerter från flera håll. När du sedan väljer en att anlita se då till att skriva ett avtal. 

Se även sedan till så att du sparar alla dokumentationer från elinstallationsarbetet. Att spara dessa kan vara bra av flera orsaker. Du kan behöva komma att använda dig av dem i samband med ett försäkringsärende, men också vid överlåtelse av bostaden.

30 Sep 2022