Babyshower för hela slanten

Det är ju så populärt med babyshower numera. Instagram flödar över av än den ena, än den andra babyshowern. Första gången jag såg det, trodde jag någon hade stavat fel, att det skulle vara babyshow, men det var tydligen inte fråga om någon "show", utan om en "shower". Den blivande mamman ska bli "duschad", överröst av presenter, därför är det inte den blivande modern som ska arrangera sin babyshower, eftersom det kan ses som girigt att arrangera något bara för att få en massa presenter. Så det är upp till en syster, eller nära kompis att fixa den för den som ska få barn.

Hur går en babyshower till?

Först bestämmer man datum, tillsammans med mamman, så man inte missar huvudattraktionen. Sedan är det bäst att bestämma var babyshowern ska äga rum. Ska det vara hemma hos någon, i någon festlokal, på en restaurang? Det är upp till den som ska betala för kalaset, vilken budget man har. Sedan när du bestämt det kan man välja tema på babyshowern. På kalashuset.se kan du se vilka teman man kan ha på babyshowern, hur man kan utforma den och hur du kan dekorera festen, så den blir så mysig som möjligt.

Självplock eller buffé

Till sist måste du bestämma vad du ska bjuda på. Här är det återigen din budget som spelar roll för vilket tilltugg du bjuder på. Det är sällan middag, eller lunch man bjuder på. Däremot kan man ha brunsch, det är populärt och bjuder du på brunsch och är lite huslig av dig blir det godaste att du gör den själv. Gör lite pannkakor, stekt bacon med ägg, lite frukt och bär, kaffe, tårta, te och drycker - och vips har du din babyshowertilltugg. Annars finns det fina cateringalternativ, som kan laga en buffé med några lätta tilltugg, som minipizzor, ostar, och några sallader. Man kan tänka cocktail party, så hittar du rätt, vilket tilltugg man ska välja. Lycka till med din babyshower!

10 Jul 2017