Dags att minska energiförbrukningen

För ett tag sedan bestämde vi oss för att byta varmvattenberedare hemma. Dels för att den vi hade var helt slut, men även för att vi läst att det var bra att göra för att minska energiförbrukningen. Nu har vi funderat på vad mer vi kan göra för att spara in energi i vårt hem och på så vis kunna spara in lite pengar. Det är även bra för att spara på miljön. Vi hittade en del tips på nätet och jag tänkte jag skulle dela med mig av dessa, så att även ni kan minska er energiförbrukning.

Smarta tips för att minska sin energiförbrukning

En sak man kan göra, är att använda mikron mer än spisen då det drar mindre el. Så ska man värma mat, så är det bra att göra det i mikron. En annan sak är att låta bli att diska under rinnande vatten. Det är bättre att ha en diskbalja. Ska man koka vatten, så är det bra att göra det med en vattenkokare för även det drar mindre än spisen.

Det är inte heller fel att byta ut glödlamporna hemma mot så kallade lågenergilampor, samt att se till att inte ha på för mycket lampor jämt. Släck dem om du inte behöver dem. Samma sak gäller när det kommer till elektriska saker, stäng av dem helt, inte låta dem stå i stand byläge, som tv, radio med mera.

Vi valde att byta varmvattenberedare, men det går även att byta ut badkaret mot dusch, för att spara energi.

Om du vill läsa mer bra tips, kolla in denna artikeln från Expressen. Där hittar du mera bra tips och råd

 

 

14 Feb 2018