Få ihop livspusslet!

Det berömda livspusslet, det som varje familj strävar efter att göra, är inte alltid det lättaste. Även om man för det mesta vill att det ska vara ett rosa skimmer över allt, så tränger sig vardagen på och saker ska lösas och gå ihop. Många gånger är det inte bättre scheman och organisera sig smartare man behöver göra. Det handlar snarare om att kunna förenkla sitt liv, genom att se till att välja och prioritera. Det finns en hel del tips för en enklare vardag att hitta på nätet. 

Hur gör man då?

Enligt tips jag har läst på nätet så ska man börja med att göra en lista. På denna lista ska man skriva upp de fem viktigaste sakerna i livet. Vad man värderar mest. Sedan så ska man utvärdera sina åtaganden. Då handlar det om allt som är i livet, med jobb, hemmet, aktiviteter för barnen, egna aktiviteter, och andra saker. Man ska fundera över vilka saker man verkligen vill göra och vilka saker man kan tänka sig att släppa helt och hållet.

En annan sak, som var ett bra tips, är att man en dag i veckan, gör tid helt för sig själv. Man har inga åtaganden som involverar någon annan än sig själv. Denna dag ska man vika till att göra saker man tycker om att göra. Det spelar ingen roll vad, bara det är något man själv känner att man vill göra, bara för att. Så en del av dessa tips tänker jag ta tillvara på i alla fall!

 

 

19 Jan 2018