Få någon annan flyttstäda!

Nu är det dags att flytta hela bohaget; mannen, barnen, hundarna och jag! Vi behöver större och mer utrymme för spring i benen, lek, arbete, gäster, ja, hela livet måste rymmas hemma hos oss. Så nu har vi börjat det jättejobbiga arbetet med att packa ner ALLT som ska med; leksaker, böcker, kläder, för att inte prata om alla möbler. Som tur är mycket inhandlat i ett svenskt-icke-nämnt-möbelföretag, och kan därför skruvas isär och fraktas ganska behändigt.

Att packa är kul!

Egentligen tycker jag om att packa, om jag får göra det själv, och slipper små, villiga händer som ska vara med i allt som jag gör. När jag packar sorterar jag bort allt jag egentligen inte vill ha. Det blir liksom aldrig gjort förrän jag måste packa. Redan nu har jag litervis med svarta sopsäckar som är välfyllda. Jag tar i alla mina saker, minns och värderar deras livslängd - är det något att spara, eller? Det är nästan lite meditativt, men arbetssamt på samma gång.

Flyttstäda inte kul däremot

Att flyttstäda är däremot inte det minsta roligt. När allt är tomt, ser jag inte vad som ska städas. Därför har jag fått någon annan som ska komma hit och flyttstäda åt mig. Det är ett billigt men mycket trevligt gäng, som heter Flyttstädning i Stockholm, och det är det bästa jag kan göra i min situation. Det ska bli så skönt att slippa det, jag har nog med att packa ner och packa upp, planera var möblerna ska stå, inhandla nytt och allt annat som hör till flytten. På det här sättet har jag en chans att kunna njuta av att flytta. Det ska inte bara vara jobbigt. Dessutom gör jag det på min semester, och då vill jag unna mig att kunna ägna mig åt barnen och hundarna! Ha en skön semester du med!

20 Jun 2017