Glöm inte djurförsäkringen

Det kostar ungefär 1 500 kronor bara att öppna dörren till veterinären! Eller ja, det är en sanning med modifikation men alla veterinärer tar en klinikavgift som är en grundkostnad. Sedan tillkommer det du åkte dit för. En röntgen går på mellan 5 till 10 000 kronor och har din hund råkat svälja något som måste opereras ut så kan du nästan räkna med att få lägga ut mellan 25 till 50 000 innan allt är klart. 

Det finns inte många som har råd med de kostnaderna och därför är det alltid en bra idé att ha en djurförsäkring. Men vilket försäkringsbolag ska man vända sig till?

Tre olika djurförsäkringar jag har kikat på

Ska man ha djur så ska man också ha dem försäkrade anser jag. Det är ju inte hundens fel om den råkar ha en tand som måste dras ut, eller om den råkar ut för cherry eye eller en olycka. Men vilket bolag är bäst?

  • ManyPets verkar som ett bra försäkringsbolag där man får en rabatt om man har flera djur försäkrade. Det låter rimligt eftersom det är osannolikt att alla djur skulle behöva lika mycket sjukvård. 
  • Agria är ett bolag som många hört talas om. Även de har ett rabattsystem och fördelen med dem är att de försäkrar alla typer av djur. 
  • Folksam är ett försäkringsbolag som erbjuder många olika typer av försäkringar. Här kan du försäkra allt från ditt hem, ta ut en livförsäkring till bilförsäkringar och djurförsäkringar. 

Det du ska kolla på är vilka rabatter just DU får, för de är oftast individuella. Titta samtidigt på hur självriskerna är uppbyggda. Du vill ha en låg månadskostnad och en fast självrisk, det är mest fördelaktigt. 

3 Apr 2021