Har man hund blir det smutsigt

Har man hund hemma vet man att det alltid blir smutsigt. Det är en hel del som de söta hundarna tar med sig hem från promenaderna. Det är inte bara pinnar som de vill ta med sig, det är också små insekter som gärna fastnar i deras långa pälsar. Ibland känns det som att de tar med sig hela skogen. Det kräver en hel el städande för att återställa sitt hem efter att de varit utomhus. Vissa årstider är det ett ständigt städande då tassarna är helt jordiga efter promenaderna utomhus.

När man städar själv blir det inte grundligt

För min del är det bara att erkänna; städningen blir inte särskilt grundligt gjord. Det finns så mycket annat som är intressantare än ägna sig åt städning. Men det är skönt när det är städat. Jag är bra på att plocka undan sådant som ligger framme, men städa får helst någon annan göra. Därför brukar jag anlita en storstädning i Stockholm varje höst, vinter och vår. Efter det är det så mycket lättare att bara plocka undan och dammsuga då och då. Jag misstänker att jag borde anlita storstädningen oftare men det är nu som det är. Hur gör du? Du kanske har någon bättre idé?

Varje årstid har sin charm

Jag vet många som blir lite halvdeppiga på hösten. De sörjer sommaren som har gått och att det blir höst, kallare och mörkare, men jag tycker det är ju naturligt. Det kan ju inte komma som någon överraskning direkt. Eller är jag onödigt oförstående? Själv gillar jag hösten av flera anledningar. Att allting startar på nytt tycker jag är härligt. Varje höst är en nystart; något att vara glad över, man får en ny chans att göra något bättre än förra året. Naturen blir så vacker med allt det gula, orange och röda. Det är fantastiskt. Sedan kan man sitta hemma, utan dåligt samvete, och göra sin äppelpaj, och dricka varmt te. Man kan elda i brasan och mysa. Det är så fint med hösten.

22 Sep 2017