Hur får jag rent tvättmaskinen egentligen?

Man tänker ju det att en tvättmaskin som gör rent kläderna, den blir väl inte så smutsig. Men jo den blir ju gärna den. Att rengöra tvättmaskin är ett måste och det gärna lite då och då. Samma sak om man har en torktumlare, även den bör göras ren med jämna mellanrum. Det som är bra att göra är bland annat att ta loss facket där man lägger i tvättmedel och sköljmedel. Det för att kunna diska ur och skölja ur det. Det fastnar gärna rester av medel i dessa fack och det kan på sikt börja mögla om man inte gör något åt det. Det är inget kul! Bättre då att göra rent oftare.

Dålig lukt i maskinen?

Det händer att du måste rengöra tvättmaskin på grund av att det luktar mindre bra från själva tvättrumman. Eller för att dina kläder inte luktar gott på grund av den. Det kan komma av att du glömt kvar blöt tvätt i där för länge till exempel. För att få det att lukta bra igen, så kan du använda dig av ättikssprit. Häll cirka 3 dl i tvättmedelsfacket och kör sedan ett program med 90 grader. 

Andra delar som bör rengöras

En tvättmaskin består ju av flera delar. Det är bra att torka av gummilisten kring luckan. Samt även göra rent luckan i sig samt göra rent filtret. Glöm inte heller att torka av hela tvättmaskinen i sig. Det passar bra att göra om du ändå veckostädar.

 

14 May 2020