Hur ofta bör man städa?

Att hålla det rent hemma, det är viktigt för både hälsan och för att man ska må bra annars med. Men hur ofta bör man städa egentligen? Det är klart att mycket beror på hur stort eller litet man bor, men för de flesta är det lagom att göra större delen av städningen en gång per vecka. Kök och badrum bör dock hållas rent varje dag. Sedan är det inte fel att storstäda då och då. Om man inte har tiden att städa så kan man anlita ett företag som utför hemstädning i Göteborg. Då får man det städat ändå.

Städa lite varje dag

En del saker bör göras varje dag. En del rum används ju varje dag, som badrum och köket. Det är viktigt att det är en bra hygien i dessa rum. Det är inte ett måste att göra en grundlig städning av dessa rum varje dag, men det är bra att i alla fall torka bort det värsta varje dag så att säga. Gör rent toalettstol och handfat i badrummet varje dag och i köket bör du hålla rent runt spisen, samt diska varje dag.

Städning varje vecka

Den så kallade veckostädningenn ska vara lite mer grundlig och noga. Bland annat är det bra att dammsuga en gång per vecka samt även gärna skura av golven. Damma av alla öppna ytor är också att rekommendera att du gör. Sätt en dag i veckan som din städdag, så att du får gjort det du ska, eller anlita ett företag som utför hemstädning i Göteborg som gör det åt dig.

14 Jun 2020