Inte fel att göra egen glass hemma

Glass, det är alltid gott, oavsett årstid. Visst kanske det går åt mer glass om sommaren, men det är inte fel att äta det även nu. För att slippa köpa glass hela tiden så kan det vara värt att satsa på en glassmaskin. På bästitest365 kan du jämföra flera olika modeller, för att hitta en som passar dig!

Att göra egen glass blir ju så mycket lättare när man har en glassmaskin. Visst finns det recept där man gör en smet man bara fryser in, men det blir oftast mycket godare i en glassmaskin! 

Vilken glass är din favorit?

Det går ju att smaksätta sin glass på en masa olika sätt. Det går alltså göra bra mycket mer än bara vaniljglass. Det går även göra med olika frukter och bär eller smaksätta med lakrits, kokos eller vad man nu gillar. 

Jag såg ett supergott recept på tv för någon vecka sedan, med just kokosglass, delar med mig av det receptet.

Kokosglass i glassmaskin

Ingredienser

100 g kokos, rostad
250 g mascarpone
2 dl grekisk yoghurt
2 dl kokosgrädde
3 msk honung
0,5 dl strösocker
kokosrån
ätbara blommor (Syrenblommor och penséer)

Gör så här
Börja med att rosta kokosen i torr panna tills den fått färg och doftar, ca 5 minuter.
Blanda mascarpone, yoghurt, kokosgrädde, honung och socker med en elvisp. Rör sedan ner 50 gram av den rostade kokosen.
Häll smeten i en glassmaskin och kör i ca 20 minuter. Stjälp upp och ställ in i frysen.
Toppa glassen med kokosrån och dekorerar med penséer och syrenblommor.

8 Dec 2021