Inte fel satsa på en gravidkudde

När man är gravid så blir ju magen större och större och det kan vara svårare och svårare att hitta en bekväm ställning att ligga i eller sova i. Det kan avhjälpas genom att köpa en så kallad gravidkudde. En sådan kudde går att anpassa efter din kropp på ett bra sätt så att du kan avlasta ryggen, nacken eller andra delar av kroppen. Det finns lite olika modeller av denna kudde och du kan jämföra olika modeller via bastitest24.se. Eftersom både form och storlek skiljer sig åt är det bra att välja en kudde anpassad för det du vill ha den till. Lika former ger olika stöd. 

Vilken gravidkudde passar dig bäst?

Du bör fundera på om det är avlastning för ryggen, magen eller nacken som är det viktigaste. Samt när du behöver ha den. En del kuddar går att använda även efter graviditeten som en amningskudde. Det gäller att du väljer en gravidkudde som passar dig och dina behov. Det är främst tre former de kommer i idag. Det är U-form, C-form och tredelad. 

En U-formad gravidkudde är bekväm och ganska så stor så den ger dig ett bra stöd för både nacke och överkropp. När det gäller de som är i C-form så har de samma funktion, men är ofta lite mindre än U-formade kuddar.

Tredelade kuddar är bra eftersom de ger extra stöd mitt på, för mage eller rygg.

Fundera på vad som kan passa dig allra bäst!

6 May 2021