Livsviktiga kunskaper

Jag är medlem i en hundförening och varje år ser vi till att gå en HLR utbildning för att hålla våra kunskaper i detta livsviktiga ämne dagsfärska. Det duger inte att säga att man har gått en HLR utbildning för 15 år sedan, i skolan eller via jobbet, detta är kunskaper som man måste se till att tillskansa sig själv. Givetvis tycker jag också att det är varje arbetsplats ansvar att bjuda in företag som t ex Hjärtgruppen för att hålla HLR utbildningar på arbetsplatser, för man vet ju aldrig när någon drabbas av en allvarlig sjukdom eller olycka.

Man kanske räddar ett liv

De flesta känner väl någon som drabbats av hjärtstillestånd, blockerade luftvägar eller andnöd och vi är många som har förlorat en närstående i en sådan situation. Man tänker ibland på dessa situationer och undrar om deras liv hade gått att rädda om det bara funnits en HLR kunnig person i närheten.

Färskvara

Genom att delta i en HLR utbildning en gång om året så har man alltid de kunskaper som behövs färskt i minnet och då är det bara att hoppas på att man inte drabbas av chock den dag man kanske måste använda dem. Just den biten är ju svår att förbereda sig på.

Om du är intresserad av att gå en HLR utbildning, eller kanske låta dina anställda delta, så rekommenderar jag varmt Hjärtgruppen. De senaste åren har vi anlitat dem och de är suveräna!

23 Jun 2017