Måste slå ett slag för klassresa!

Det här med klassresor som barnen ska göra, det är väl härligt? Eller? Vad har ni för minnen från er klassresa som ni gjorde som barn, i skolan? Jag minns våra klassresor som resor som vi gjorde för livet! Vi gjorde flera klassresor i lågstadiet, men då var de inte så långa. Ofta hade vi undervisning på annat håll än i skolan och i ett klassrum. På högstadiet åkte vi på minst två klassresor. På gymnasiet åkte vi till Stockholm. Dagens ungar åker ju till Turkiet, Bulgarien eller Italien. Det blir ju så mycket dyrare resor. Då stod ju skolan för resorna, numera ska klassen själv stå för sin egen resa, vilket gör att mycket ansvar faller på föräldrarna. Det är vi föräldrar som ska ta ansvar för att barnen tjänar in pengar till klassen. Just därför kan jag rekommendera svenska Kakservice.

Företag som står på barnens sida

Kakservice står på barnens sida, för när de säljer kakor, som är väldigt lättsålda, får barnen behålla en stor del av vinsten själva, vilket är bra när det ska samlas in pengar till en klassresa. Jag har märkt att just de produkter som Kakservice har, är mer eller mindre självsålda, de går åt som smör i solen. Många känner igen dem och gillar produkterna. De har dessutom ett ganska stort sortiment; plockgodis, kakor och knäckebröd. Det är lätt för barnen att sälja dem. Många föräldrar tar med sig produkterna och säljer på sina arbetsplatser till sugna arbetskompisar. Många köper gärna när de vet att pengarna går till en klassresa. Det är lättare att lätt på plånboken när de vet att pengarna går till något bra.

Klassresa viktig för barnen

Själv minns jag mina klassresor som vi gjorde både i lågstadiet, högstadiet och gymnasiet. Av någon anledning gjorde vi ingen i mellanstadiet, inser jag nu när jag tänker efter. På lågstadiet gjorde vi korta resor, bara några dagar och ibland hade vi undervisning på något annat ställe än i klassrummet. På högstadiet reste vi till ganska nära resmål med buss men utan undervisning. På gymnasiet åkte vi till Stockholm. Då stod ju skolorna för klassresorna, det gör de ju inte längre. Det är ju barnen – och föräldrarna! – som ska stå för att barnen ska tjäna pengar till klassresan. Och då åker de till Italien, Turkiet eller något annat semestermål. Då är Kakservice bra för barnen att anlita, så de kan komma iväg. Att sälja deras produkter är så lätt!

14 Aug 2017