När ni vill ha gräsmatta

Har du eget hus? Då har du väl gräsmatta i din trädgård, eller hur? Få kan ju tänka sig en trädgård utan gräs. Hur kommer det sig? Varför gillar vi gräsmattor så mycket? Det är ju inte vilket gräs som helst som vi tycker om. Det är ju bara det gräs som växer till en tät gräsmatta som vi vill ha. Det gräs som sticker ut, blir genast ogräs. Och den ska vara grön och kortklippt. Det är märkligt detta med naturen. Vi tuktar den till nästan oigenkännlighet. Den stilen går givetvis i vågor och trender. I perioder gillar vi trädgårdar som är mer vild men sedan går trenden tillbaka till det tuktade igen.

Vill du kan slippa vänta på gräset

I vilket fall, oberoende varför vi gillar gräsmattor, finns det färdig gräsmatta, som du kan vattna och klippa, så småningom. Den kan du hämta som rullgräs. En gräsmatta placerar oss naturligt utomhus. Med en frodig och tät gräsmatta ger det dig möjlighet att vistas utomhus. Utan en altan, behöver man en riktig gräsmatta för att kunna erövra trädgården.

Gräscenter odlar gräs till hela mattor

Om du vill rulla din gräsmatta själv, kan du köpa små rullar från Gräscenter i Stockholm, Uppsala och Eskilstuna. Där odlar de gräset på egen hand. För dem tar det kring 1,5 till 2 år då de måste sköta gräset innan det är en färdig gräsmatta. Här hittar du färdig gräsmatta på vanliga rullar, så kallad smårulle. Vill du finns det färdiga gräsmattor i storrulle.

23 Sep 2017