Nu får det vara nog med tjuvkikeriet

Jag funderar på att skaffa solskyddsfilm till mina fönster på bottenvåningen. Det känns som att folk tittar in i mina fönster så fort de går förbi. Kanske det inte är så, men det känns så. Det finns ju fönsterskydd och annat att sätta upp framför, men tänkte välja just solskydd, då de kan avhjälpa även mot den heta solen. Solskyddsfilm är alltså en slags plastfilm som man sätter på fönster för att skydda sig mot solen, slippa insyn eller för att spara energi. Så då får jag ju tre bra saker, inte bara en. Sedan läste jag att de även kan skydda mot glassplitter samt skador som orsakas på grund av UV-strålning om man sätter ut sån solfilm.

Vilken sort ska man välja?

Det finns en mängd olika typer av solskyddsfilmer att välja mellan och jag vet inte vad jag ska ta. Såg att det finns solfilmer som är ljusa och nästan helt osynliga, så väl som att det finns solskyddsfilm som är reflekterande eller halvreflekterande. Tror att en som har frostad yta kan vara bra, eftersom det är främst insynen jag vill bli av med på de fönster på bottenplan. Då får jag ju insynskyddat, men så kan man ändå få in ljuset på ett bra sätt.

Läste nåt om att de även har rephärdad yta, som gör att den är tålig och att den är enkel att sköta om och att ingen särskild underhåll av dem krävs.

 

18 Feb 2018