Rätt redskap då du städar

Kan man städa på fel sätt? Jo, det kan du. I alla fall om du frågar en professionell städare. Det finns några tips på hur man kan göra städningen mer effektiv. Till exempel kan du tänka uppifrån och ner då du städar. Börja med det som är högst upp; bokhyllor, bord, pallar och sist golvet. Du kan också dela in rummet i rutor där du städar ruta för ruta tills du har städat hela rummet. På samma sätt kan du tänka varje rum som en ruta i hela din bostad. Då går du från rum till rum och får hela bostaden städad. Här kommer flera användbara och miljöenliga städtips från bloggen www.renthemma.net:

Använd andra verktyg än trasor

I köket kan du använda en vattenskrapa till diskbänken istället för en disktrasa. Skrapan kan du även använda i trappan, i trappstegen, i hörnet där det är svårt att komma åt.

I badrummet kan du använda ättika. Blanda ättika och vatten i en sprayflaska. Då kan du spraya, låt stå och torka. I handfatet kan du kombinera ättika med salt för att få bort smuts. Där kan du till och med ta en halv grapefrukt och salt, och gnugga med grapehalvan.

Har du smutsigt kakel, ta sprayflaskan med ättika och vatten. Spraya på kaklet, låt stå och torka av. Har du smuts i fogarna, spraya på med vatten-ättika, låt stå och gnugga med en tandborste så får du garanterat bort smutsen.

Lycka till!

23 Sep 2017