Så rengör du duschen miljövänligt!

Vi behöver ju bli alltmer miljövänliga och sluta använda starka kemikalier som förstör vår natur. Framför allt bör vi tänka på vilken jord vi lämnar över till våra barn. Om vi lär oss göra allt i livet miljövänligt, lär sig våra barn att göra det samma. Om man tar små steg i vardagen, blir det mesta sig sedan miljövänligt som vi gör. Därför tänkte jag här ta upp hur du kan rengöra saker och ting hemma. Varför inte börja med duschen, där vi gör oss själva rena varje dag? Så här kan du rengöra den och mina tips tar jag från en städblogg. Något som du kan använda istället för starka kemikalier är ättika. Ta och häll ättika och vatten i en tom sprayflaska. Sådär då kan vi börja:

Munstycket

Spraya med vatten och ättika på själva munstycket. Låt verka några minuter innan du torkar av med en mjuk trasa. Har det fastnat mycket smuts i hålen på munstycket kan du ta en bomullstops eller tandborste.

Kaklet

Här kan du också spraya med ättiksblandningen. Spraya, låt stå och torka sedan av med en svamp. Kommer du inte åt, använd en tandborste mellan kaklet.

Glasdörr

Har du en glasdörr till duschen kan du med fördel använda ättiksblandningen även på glaset. Det bästa mot kalk är just ättika. Spruta, låt stå och torka med svamp. Tips: använd en fönsterraka varje gång som duschdörren blir våt.

Avlopp

Har du stopp i avloppet kan du ta bakpulver till hjälp. Så här gör du. Blanda bakpulver i en bunke med 50 milliliter vinäger, blanda ordentligt. Koka vatten och häll i blandningen med bakpulver och vinäger. Häll detta i avloppet. Duscha avloppet sedan med vatten. Klart!

16 Sep 2017