Skäl att sluta röka!

Rökning dödar, det vet alla om. Det står på paketen man köper och alla som gått i skolan de senaste 30 åren har minst en gång per termin fått höra om hur farligt det är att röka och hur det påverkar din hälsa negativt. Ändå börjar folk att röka och man kan fundera på vad det är som inte går in i skallen på oss människor? Jag tänker inte sitta här och rabbla upp olika hälsorisker som uppstår i samband med rökning, eftersom alla redan vet att de kan bli sjuka. Nej, jag ska ge dig ett helt annat skäl att sluta röka istället!

Det är dyrt att röka!

Även om alla ickerökare har massor med pengar på banken så har en rökare ändå eldat upp mängder av stålar som man kunde använt till andra saker istället. Om man räknar på att en person röker 1 paket om dagen, ett paket kostar idag mellan 50 till 65 kronor, och att hen kommer att röka från 18 års ålder till pensionen så blir det 47 år multiplicerat med 365 gånger kostnaden. Vi snittar kostnaden till 57 kr och får då 47*(365*57)=977 835 kr. Det är nästan en miljon kronor!

Det finns bättre saker att lägga pengarna på

Om du istället köper en e-cigg från EQCigs så kan du fortsätta att röka fast du inte röker så att säga. Du får alla de fördelar man nu kan få med rökning men slipper alla nackdelar. Röken är ofarlig och framför allt så kommer du att spara pengar. Pengar som du kan lägga på betydligt roligare saker än att se dem gå upp i rök hela tiden! Om du inte tänkt sluta röka för din hälsas skull, gör det för din plånbok. 

6 Jun 2017