Skäller din hund alldeles för mycket?

Är det så att du har en hund som skäller och ylar i tid och otid? Det kan vara smart att satsa på ett så kallat antiskällhalsband. Det för att lättare kunna träna bort det. Läs gärna testen av de olika sorter som går att se på husdjursrevyn.se.

Det finns idag flera olika sorters antiskällhalsband att välja mellan. Bland annat spray-, el-, ljud- eller vibrationshalsband. Vad som passar just din hund är det upp till dig att avgöra.

Hitta bästa antiskällhalsbandet

För att du ska hitta det halband som passar bäst, så kan det ju vara bra att kolla på de olika varianterna. Det finns ju som sagt flera varianter. En av dem är ett så kallat sprayhalsband, som då sprutar ut då hunden skäller. En annan variant är den med vibration. Den ibrerar på ett sätt som ska avbryta hunden vid skall

Det finns även den med ultraljudsfunktion som då sänder ut ett ljud, som bara hunden hör.

Sedan finns det ju de med el, men de är inte så snälla att använda, så undvik helst det!

Saker att tänka på inför köpet

Först som sagt är det bra att välja vad för variant som passar bäst. Kolla sedan vad det är för storlek och vikt på allt. Det är ju bra att ha ett som passar din hunds storlek. Kolla även om det går att anpassa det halsband du köper på ett eller flera sätt.

17 Apr 2022