Tips på miljövänlig städning

Jag har ju redan innan i denna blogg pratat en del om städning och om olika tips. Städning är en viktigt del av att hålla det fint hemma. Jag tycker det är viktigt att man ser till att städa på ett miljövänligt sätt. Det kan man göra genom att bara köpa ekomärkta städprodukter, eller att använda sig av saker i hemmet, från skafferiet och kylen! Bra tips på att städa miljövänligt finns även på www.städamiljövänligt.se. Där kan du få en massa bra tips och råd, utöver de tips jag tänker komma med.

Städa miljövänligt

Jag tycker om när det luktar gott hemma och stället för att köpa en luftfräschare, så kan man göra en egen. De man köper innehåller nämligen ftalater, vilket inte är bra för hälsan. Ta en kastrull med vatten, lägg i örter, frukter och kanske essentiell olja. Det luktar gott med vaniljstång eller kanel och apelsinskal eller kryddnejlika och äppelbitar.

Om du vill göra en allrengörare med naturliga ingredienser, ta Tea tree-olja och citronjuice, som båda har antibakteriella egenskaper. Blanda 10 droppar citronjuice (eller citronskal som blivit över vid matlagning) med 20 droppar tea tree-olja i 1 deciliter vatten. Detta kan du använda för att göra rent kakel, köksytor och golv. 

Andra tips, är att använda birkarbonat på mattan, för att få bort dofter som inte är goda. Funkar även på soffan!

Andra produkter som funkar bra att använda hemma är vinäger, ättika, olja, filmjölk och en massa annat!

2 Mar 2018