Vattenlek är kul för alla

Lek med vatten, i vatten, på vatten, under vatten, ja allt med vatten är något som fascinerar både barn och vuxna. Det har idag blivit allt mer vanligt med så kallade vattenlekplatser. Cado Aqua är ett företag som ordnar sådana. Vad är då en vattenlekplats? Ja, det är vad det låter som, en lekplats med vatten. Ibland är det en vanlig lekplats där man lagt till olika saker som har med vatten att göra. Det kan även vara lekplatser där fokuset är bara på just vatten som kommer ut genom, på, i olika saker. Det är helt enkelt en plats att leka med vatten på och det på olika sätt.

Mer sätt att leka i vatten

Under vintertid som det är nu, så är det inte så lockande kanske att leka ute med vatten. Men det finns många äventyrsbad att besöka istället. På sådana finns det ofta också många olika saker som har med vatten att göra. Det är vågmaskiner, rutschkanor, sprutande vatten och en massa mer. 

Sen kan man ju i brist på annat även besöka sitt lokala badhus, om man inte har nära till ett äventyrsbad. Där går det att göra egna lekar i bassängen.

Om sommaren är det inte fel att besöka en vattenlekplats, eller ett bad som det som finns på Skara Sommarland till exempel. Det är inte fel att lära barn att vistas i vatten och det redan från en tidig ålder.

27 Apr 2022